ASTRADES KAHJURITE TÕRJE
Telefonid: 637 3161, 556 99 649
           AVALEHT    KAHJURID    PREPARAADID    MEIE KLIENDID     KONTAKTANDMED    KASULIKUD LINGID
 
 
PUTUKATE JA NÄRILISTE TÕRJE


 
 
 
 
 
 
 

hiir



Majahiirel
on pruun-hall selg ja helehall kõht. Täiskasvanud hiire keha pikkus on kuni 11 cm, saba poolpaljas pikkusega kuni 9 cm. Kõrvad on väikesed, väljaulatuvad, kooldumisel katavad silmi, jalad lühikesed ja laiad. Täiskasvanud majahiire kaal ületab harva 20 g. Emane toob 5st kuni 10 pesakonnani aastas, igas pesakonnas on 4-8 poega. Hiirepojad sünnivad paljastena, 7-8 päeval peale sündimist kattuvad nad karvadega, 9.-12. päevaks muutuvad küpseiks ja 12. päeval otsivad iseseisvalt toitu.
Hiir on tunduvalt levinum kogu maailmas kui rott ja paljudes kohtades, eriti lõunas, võib elada inimesest sõltumata. Ta kohandus suurepäraselt eluga külmkambrites, ladudes jne. Majahiirte edukat eksisteerimist selgitab paljus nende unikaalne võime elada ilma veeta või jääda rahule selle vähese kogusega, mis sisaldub toidus.
Majahiir võib reostada oma väljaheidetega toiduaineid, muutes need tarbimiskõlbmatuteks. Täiskasvanud loomad on aktiivsed nii öösel kui ka päeval, sõltuvalt elutingimustest. Ta ronib, ujub ja hüppab hästi. Külmhoonetes korraldab pesi kastides toiduainetega ja liharümbides. Majahiir on kõikesööv. Hiirte toitumine koosneb sellest toitainete valikust, milleni nad on võimelised jõudma. Eluruumides on selline assortiment suur. Nad närivad juur-, aedvilju, aiakultuuride seemneid, kuiva liimi, tärklist jm. Lihakombinaatides lähevad üle toitumisele lihast, viljahoidlates aga – viljast. Looduslikes tingimustes nende ratsioon koosneb erinevate kultuur- ja metsikute taimede seemnetest, putukatest; nad võivad toituda tuvide munadest ja poegadest.
Sünantroopsed majahiired
ei tee söödavarusid.


Copyright © OÜ Astrades 2003